Ett litet personligt inlägg

Personligt / Personligt, Ulvens / Permalink / 0
Jag tänkte inleda bloggen och det nya året med ett personligt litet inlägg om tankar kring året som kommer. 
 
Hösten som var blev allt annat än lugn, med dubbla valpkurser flera gånger i veckan varvat med lydnadskurser och rådgivningar! Det går inte att beskriva hur lyckligt lottad jag känner mig som fått möta så många olika människor och hundar. Inte heller kan jag beskriva glädjen när kursdeltagare från det gågna året nu hör av sig och vill gå mer kurser, få privatlektioner och hänga med i vad som händer i företaget! 
 
Idag startade årets första kurs, en valpkurs som varit planerad sedan innan jul. Det kändes spännande att igen få ge sig iväg för en stund med hundägare och deras fantastiska valpar. Jag måste erkänna att variationen av raser är en utmaning som lockar och inspirerar mig när det kommer till hundarbetet. Alla raser har sina behov, och alla individer har i sin tur sina speciella förutsättningar och personligheter. Med hunden kommer också människor av alla de slag och att vara instruktör handlar till stor del om att arbeta med människor, att vara lyhörd och empatisk. 
 
Hela den här blandningen av människor och hundar gör det här yrket till en stor utmaning som jag glatt tar på mig. Man slutar aldrig lära sig nya saker och det ger otroligt mycket att få hjälpa andra. 
 
Jag får dessutom börja året med en hund som ser ut att vara frisk igen! Under hösten hade vi en månad av ovetskap om huruvida min lilla dam här hemma skulle klara sig eller inte. Magen krånglade så pass mycket att det kunde gå flera dagar då hon varken åt eller drack och hon kräktes svårt under längre perioder. Ut och in till veterinären fick vi resa under hela hösten, fram till jul. Nu äntligen verkar magen att ge med sig och hon äter som hon ska. Hon är pigg som innan hon blev sjuk. Varför hon blev sjuk vet vi inte säkert, men det känns skönt att få se henne som den hon är; pigg, sprallig och full av påhitt! Jag ser fram emot all träning vi ska sysselsätta oss med under året, och förhoppningsvis får vi också in några tvälingar i bruks och agility! 
 
Det är mycket på gång och många idéer som finns inför året! Den nya hemsidan är mer eller mindre klar, med lite fräschare layout och förhoppningsvis lätt att läsa och förstå. Nya kurser har kommit upp och kurser jag har haft tidigare finns kvar. Nu är drömmen att hitta en fast plats att kunna vara på här i Umeå, och något som jag tänker jobba för under 2015. 
 
Det var allt för mig denna gång. Om du önskar att jag skriver om något speciellt, säg gärna till! 
 
 
 
Till top