Bara vara

Hundliv / Balans, Goda relationer, Trygghet, tips / Permalink / 0
Hastur leker för sig själv med sin favoritfrisbee!
 
Vare sig du har en sällskapshund, en brukshund, en gammal hund eller ung hund behöver man ta dagar då man varvar ner och bara umgås. Speciellt om du annars tränar mycket, kanske tävlar och aktiverar dig och din hund flera gånger i veckan. Att ta den där dagen då det inte behöver hända något särskilt. Då vi inte behöver planera och fundera, inte analysera, inte sträva mot något. 
 
Att bara ta en promenad i skogen, låta hunden få stå och nosa och undersöka på allt så länge den vill. Att stanna upp med solen i ansiktet en stund. Sätta sig på en parkbänk och njuta av gemenskapen. Klia hunden på alla ställen den tycker så mycket om.
 
Sätta på stillsam musik hemma och mysa ner sig i soffan med hunden. Sätta sig på golvet och stryka hunden över kroppen för en försiktig massage. 
 
 
Att stanna upp är något som både jag och hunden behöver, för att få landa och processera saker vi tidigare gjort. Ofta kan man se, efter en tid av vila från träning och aktivitet, hur pusselbitarna plötsligt fallit på plats hos hunden. Det där momentet ni slitit med i flera veckor fungerar helt plötsligt. Som om hunden fått tänka på saken en stund och först nu förstår vad det var den skulle göra. 
 
 
 
Packa en ryggsäck med gott fika och bege er ut i skogen några timmar, njut av en solig dag! Eller mys ner er i soffan med filtar och trivs tillsammans. Det viktiga är att släppa kraven, släppa ambitioner och aktiviteter en stund, och bara var.
Till top